Stöder Miljöpartiet islams förtryck av kvinnor?

Demoniseringen av islam är orättvis. Fatwan mot Salman Rushdie, utfärdad av ledaren för en muslimsk nation, har bara hänt en gång, liksom dödshoten som tvingade Taslima Nasrin att fly Bangladesh. Att Lars Vilks lever under dödshot för att han med sin rondellhund hånat islam är bara en naturlig reaktion på en grov provokation. Samma med Muhammedteckningarna i Danmark. Tecknaren visste att man inte fick avbilda Muhammed, så han får skylla sig själv. Kom inte och anklaga islam för detta!

Elfte september? Ja, men herregud, man kan inte anklaga en hel religion för vad några kriminella fundamentalister åstadkommer. Islam är en fredlig religion – det sa till och med George Bush!

Jag har fel – det finns inga problem med den muslimska klankulturen i Sverige. Hedersmord utförs också i andra religioners namn. Att en man sprängde sig till döds på Drottninggatan var naturligtvis beklagligt, men det var rena tillfälligheten att han var muslim. Det är helt fel att misstro islam för detta. Det är en förhastad slutsats.

Och det är ett missförstånd att tala om ”ingen rök utan eld”. För röken har i det här fallet  inte uppstått av en eld – den har uppstått ur främlingsfientliga fördomar och irrationella känslor. Det är skamligt att anklaga det islamska kulturmönstret för de ogärningar som några få utför.

Detta anser min gode vän miljöpartisten. Min fråga till honom häromdan hur MP förhåller sig till det strukturella förtrycket mot muslimska kvinnor i landet besvarades med en motfråga.

– Vad har du fått det ifrån?

– Från böcker, tidningar, radio, TV och nätet.

Jaså. Detta var en fullständig nyhet för honom. Han har inte läst något sådant. Han har varken sett eller hört något annat än att islam är en fredlig religion fullt jämförbar med vilken annan religion som helst. Fast det stämmer inte helt. Han har hört talas om några ”muslimska fundamentalister” som hade gjort något obehagligt. ”Men det finns kristna fundamentalister i USA som också är obehagliga”.

Där fick jag. Han försäkrar mig att MP inte ser NÅGRA problem med islam. Vad han DÄREMOT ser är en växande skara av islamofober triggade av Sverigedemokraterna. Och DET är ett stort problem. Att en domstol utdömt ett stort skadestånd till den muslimska man som förlorade jobbet för att han vägrade ta den kvinnliga chefens hand tycker min miljöpartistiska vän är helt i sin ordning. Vem har sagt att man skall ta seden dit man kommer? Det är bara fördomar, deras hälsningsseder är minsann minst lika bra som våra. Liksom den heltäckande slöjan – den är väl käck!

Och vittnesmålen från Ayaan Hirsi Ali? Han tittar klentroget på mig utan att säga något. Men han ser ut som om han tänker – vad vet hon om muslimer i Sverige? Troligtvis har han inte läst henne.

Att unga flickor tvingas gifta sig på sommarlovet i hemlandet är förtal. Och att de inte får göra gymnastik och bada i skolan är ett synsätt vi måste respektera. Varför tycker du det är konstigt? Min väl miljöpartisten har varken sett eller hört något som visar att kvinnoförtrycket är en väsentlig del av den islamska kulturen. Han säger sig inte förstå vad jag talar om.

Fast bakom den politiskt korrekta fasaden vet vi att han både hört och sett. Det vet han och det vet jag. Men han och MP ser inga politiska fördelar i att erkänna detta. Tvärtom – då måste de ju agera i en oerhört känslig materia. Då tar man hellre risken att deras ståndpunkt kan uppfattas som feg och att en del kan tolka detta som att MP stödjer det muslimska förtrycket av kvinnor.W3Counter


Twingly BlogRank

Blogg listad på Bloggtoppen.se

  • Mats Pertoft
  • juni 18th, 2011

  Eftersom du citerar mig, Johannes, om än utan namn, ser jag mig tvingad att svara.
  Vad jag mycket tydligt sa till dig var att både jag och Miljöpartiet tar avstånd från kulturella mönster såsom patriarkala strukturer, kvinnoförtryck, åsiktsförtryck, etc…
  Men att vi inte kopplar detta såsom varande en integrerad del av Islam som religion.
  Islam är en religion med många schatteringar och uttryck, precis som kristendomen.
  I flera länder använder man Islam för att försvara t.ex. kvinnoförtryck eller åsiktsförtryck.
  Vi tar avstånd från kvinnoförtryck och/eller åsiktsförtryck, men inte från Islam som religion.
  Det är inte politikens roll att värdera religion. Den tiden har funnits då så har skett och vi skall vara tacksam att den tiden är förbi i Sverige.

 1. Tänk, din vän miljölpartisten tycks på pricken likna MIN vän miljöpartisten. Och i och för sig hela den subkultur av ekologiska latteliberaler som befolkar Järna såväl som Södermalm. Och kultursidorna i våra rikstäckande tidningar.

  Så de måste väl ha rätt.

  ”…see that line
  that’s moving through the station
  I told you, I told you
  I was one of them…”

  (First We Take Manhattan. L Cohen)

  http://www.youtube.com/watch?v=FlpOvaKawvc

  Jo. Även jag var en av dem.

  De flesta jag känner är fortfarande där.

  Pappan

 2. Heder år dig, Mats Pertoft, för att du svarar på tal! Men ditt svar aktualiserar än mer frågan: HAR du läst Ayaan Hirsi Ali?

  Pappan (beklagar anonymiteten)

 3. @Mats Pertoft

  Du talar om islam som religion, jag talar om den islamska kulturen, klansystemet, hederskulturen. Det är klart att du som politiker måste göra en rågång mellan den patriarkala kulturen och religionen, men det är uppenbart att religionen ändå är upphov till det problematiska vi talar om. För Ayaan Hirsi Ali är det ett kristallklart sammanhang. För de fridsamma och sekulära muslimerna är tolkningen en annan. Men att hålla religionen islam utanför problemkomplexet är i längden omöjligt.

  Men om ni i MP tar avstånd från kvinnoförtryck – varför tydliggör ni inte detta då det gäller det islamska förtrycket? Där är det ju mycket tydligare än någon annanstans.

 4. I en färsk intervju uttalar sig den ökände islamisten och antisionisten Ahmed ”Radio Islam” Rami om Sverige och svenskarna som den redan fullkomnade islamska idealstaten. Man häpnar:

  MO: Hurudana var dina första intryck av Sverige?

  AR: Med tanke den bild många har av islam nu för tiden kommer nog många att bli förvånande över vad jag har att säga. När jag kom hit tänkte jag faktiskt att jag kommit till islams idealsamhälle. Jag såg ingen korruption. Alla barn och ungdomar gick i skolan. Tillgångarna fördelades rättvist, klassklyftorna var små. När jag anlände till Sverige var det en strålande vacker sommardag. I den svenska naturen, särskilt skärgården, tyckte jag mig få en glimt av paradiset såsom det beskrivs i Koranen.

  Jag hade kommit till en utopi, tyckte jag. Här i Sverige hade verkligen demokratin kommit långt, så långt man rimligtvis kunde begära. Det fanns ett väl fungerande socialt trygghetssystem med fri sjukvård, fri skolgång och en god ålderspension för alla.

  MO: Känner du dig som svensk?

  AR: Ja, som svensk medborgare känner jag mig helt lojal till Sverige och är lika mån som varje infödd svensk att försvara den svenska demokratin. Min kamp mot sionismen är inte bara en kamp för palestinierna, utan också för svenskarna. Sionisterna hotar också Sverige, vår demokrati och vår yttrandefrihet.

  MO: Sverige förändras i snabb takt bl a till följd av massinvandringen, vad tycker du om den?

  AR: De borde inte ta in så många invandrare. Det är knappt några verkliga flyktingar som kommer. Särskilt de så kallade ”muslimer” som kommer hit. De bara förstör islams rykte. Om vi ska ha islam i Sverige, så ska det vara svensk islam. Den sämsta reklam vi kan få är dessa ”muslimer” som är här bara för att utnyttja systemet och beter sig illa. Viss invandring kan man ha, men man måste kunna ta hand om dem som kommer. Det kan vi inte.

  Svenskar är verkliga muslimer. De är ärliga, noggranna, rättvisa. De är mycket fina människor. De har islam som ideal, som värderingar, medan många av invandrarna bara är muslimer till namnet.

  http://alazerius.wordpress.com/2011/06/11/ahmed-rami-om-sverige/

  Man kan tycka och tro vad man vill om Ramis rabiata kamp mot verkliga eller inbillade faror från de verkligt eller inbillat onda sionisterna, men det där som svenskheten som muhammedanskt ideal är ändå värt att notera, tycker jag. Undras vad han tycker om Ayaan.

  Pappan

  • Gert
  • juni 19th, 2011

  Mads P.
  Hvor mange muslimske lande er der ikke kvindeundertrykkelse i?
  Hvor mange muslimske lande er ikke stærkt patriarkalske?
  Hvor mange muslimske lande har ikke ”klansystem, hederskultur”?

  Hvordan kan man velvidende at den muslimske verden er som den er påstå at det intet har med islam at gøre, specielt når de selv ligger så meget vægt på at de er stolte over at være muslimer og netop have disse kulturelle egenskaber?

  • Li Klung
  • juni 19th, 2011

  @Mats
  Nej just det, politiken ska inte värdera religionen!
  Men att påpeka missförhållanden och orättvisor i samhället, och att åtgärda dem bör vara en angelägen punkt, oavsett eventuella religiösa inriktningar.
  Men så sker inte nu.
  Politiker och media ”sorterar” angelägenheter. Ser man klart som barnet i Kejsarens nya kläder, så vet man detta. Men politiker har snott in sig i ångest, rädsla och maktmissbruk så de ser inte längre den tomma vävstolen.
  Om en ”kristen” sekt skulle stänga in sina kvinnor, tvinga dem att gifta sig som tonåringar, tvinga dem att bära kläder för att skyla sig, ta ifrån henne hennes juridiska rätt, begå ”heder-mord etc nog skulle politikerna reagera!
  Varför denna rädsla för att agera mot den muslimska religionen? För det är det det är: En rädsla. Ni är rädda för att införa åtgärder som kan gå emot islam. De orättvisor som sker inom den islamska folkgruppen vågar ni inte åtgärda.
  Vad är det ni gör då? Jo ni värderar just religionen!!!!!!!! Ni särbehandlar de människor och de handlingar som skett inom den islamska religionen.
  Påstå inget annat.

 5. Men påstå gärna något, bäste Mats Pertoft! Här har du chansen att påverka tänkande människor. Tror vi fel om MP? Om islamisering? Om muhammedanismen som sådan? Åtminstone jag vill väldigt gärna höra dina bemötanden av de invändningar och den kritik du får här. För som politiker välkomnar du väl konstruktivt menad kritik?

  Pappan

 6. Just desire to say your article is as astounding. The clarity in your post is just excellent and i can assume you’re an expert on this subject.Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep up todate with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the gratifying work.Visit my homepage … Leanna

 1. mars 21st, 2022
 2. mars 23rd, 2022
  Trackback from : funkymedia
 3. mars 25th, 2022
  Trackback from : Firearms For sale online
 4. mars 26th, 2022
 5. mars 27th, 2022
 6. mars 31st, 2022
  Trackback from : high risk merchant account
 7. april 2nd, 2022
  Trackback from : outdoor led screen rental
 8. april 4th, 2022
  Trackback from : sbobet
 9. april 6th, 2022
  Trackback from : mu southampton
 10. april 8th, 2022
 11. april 12th, 2022
  Trackback from : Power to Choose Houston
 12. april 14th, 2022
 13. april 14th, 2022
  Trackback from : buy fullz online
 14. april 21st, 2022
  Trackback from : reviews of kennected
 15. april 23rd, 2022
 16. maj 4th, 2022
  Trackback from : Buy qsymia diet pill online
 17. maj 4th, 2022
  Trackback from : darknet desires
 18. maj 7th, 2022
  Trackback from : ambbet 99
 19. juni 5th, 2022
 20. juni 17th, 2022
  Trackback from : buy adipex-p online,
 21. juni 21st, 2022
  Trackback from : Sale Page
 22. juni 24th, 2022
  Trackback from : dumps with cvv fullz
 23. juli 4th, 2022
 24. juli 6th, 2022
  Trackback from : adhd fairfax va
 25. juli 12th, 2022
  Trackback from : buy vitual credit card
 26. juli 12th, 2022
  Trackback from : SEO Company
 27. juli 15th, 2022
  Trackback from : jobs
 28. juli 15th, 2022
  Trackback from : floutings rīgā
 29. juli 15th, 2022
  Trackback from : youtube downloader
 30. juli 16th, 2022
  Trackback from : trasteros
 31. juli 18th, 2022
  Trackback from : Melbourne Freight Forwarder
 32. juli 24th, 2022
  Trackback from : counseling san diego
 33. juli 26th, 2022
  Trackback from : iptv testline
 34. augusti 1st, 2022
  Trackback from : employment
 35. augusti 2nd, 2022
  Trackback from : fake rolex explorer watches
 36. augusti 3rd, 2022
  Trackback from : prodentim supplement reviews
 37. augusti 3rd, 2022
  Trackback from : CZ 457 ROYAL FOR SALE
 38. augusti 5th, 2022
  Trackback from : 다시보기 사이트