Islamofobi-fobins intellektuella svek

Vi har de senaste decennierna sett hur en religiös kultur landat i vår vardag med buller och bång på ett sätt som saknar motstycke sen landet blev kristnat. Den islamska kulturens inträde har varit spektakulärt och på många sätt svårförståeligt för vårt sekulära synsätt. Man har i islams namn kapat passagerarplan och kört dem rätt in i skyskrapor. Man hyllar medeltida värderingar stadsfästa i något man kallar sharialagar – som vissa auktoriteter på fullt allvar vill ska gälla i vårt land. Man företräder en skrämmande kvinnosyn och dess konsekvenser i groteska kroppsmaskeringar, dotter- eller systermord, tvångsgiften eller könsstympningar. Oskyldiga teckningar och skönlitterära romaner förorsakar mordhot – allt i islams namn. Och så vidare.

Detta är inte småsaker för en sekulär europeisk demokrati. Inget man bara skakar av sig för att gå vidare som om inget har hänt. Det är en kulturchock som det tar tid att vänja sig vid. Något vi dagligen måste förhålla oss till vare sig vi vill eller inte.

Men det finns de som inte tillåter att det tar den tid det tar – nämligen kulturrelativisterna. De hånar dig för att du inte redan nu förstår. De spelar upp ett helt indignationsnummer där de ger dig ett namn – islamofob*. Att du inte skäms. Islams kultur är minsann inte sämre än vår och allt det där med elfte september, burkor, hedersmord och steningar av oskyldiga kvinnor är bara undantag. Den sanna och riktiga islam är from och de allra flesta muslimer är som du och jag. Allt det andra är verk av extremister – och såna finns i alla religioner.

I andra sammanhang kallas detta för förträngning. Det är som om dessa kulturrelativister inte ser skogen för bara trän. Det är som om terrordåd, hedersmord, kroppsmaskering och feodal kvinnosyn skulle vara det naturligaste i världen. De är förvånade att vi bryr oss. Allt är ju som det ska vara.

Det senaste exemplet på denna förträngning visas i boken Islamofobi av Mattias Gardell, professor i religionshistoria. Enligt en anmälan i SvD 20/11 betraktar Gardell islamofobin som ett utslag av växande fascism i Europa. Han menar att islamofobernas föreställningsvärld är en del av en islamofobisk kunskapsregim, det vill säga en uppsättning systematiserade fördomar.

Den modiga islamkritikern Ayaan Hirsi Ali blir i Gardells ögon bara en simpel karriärist som tagit sig fram i världen genom sitt islamhat. Och vår egen skarptänkare Dilsa Demirbag-Sten ser han som kanske den främsta företrädaren för landets islamofober (trots att hon betraktar sig själv som muslim!). Analysen verkar minst sagt tunn. Hur kommer det sig att islamofobin uppstått sådär helt plötsligt bara?

Den som tror att en intellektuell står för modig oavhängighet och tankereda får här se hur Gardell bara ylar med vargarna. Istället för att kraftfullt ta avstånd från de horribla värderingar som vidlåder den islamska kulturen tävlar han med de politiskt korrekta i förståelse och försvar för alla dessa groteskerier. Som om upplysningen aldrig existerat. Istället för att reda ut de verkliga orsakerna odlar han bara sin islamofobi-fobi.

Detta är ett intellektuellt svek.

*Islamofobi=omotiverad rädsla för och motvilja mot islam och muslimer

W3Counter

Twingly BlogRank

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 1. ”islamofobi” = propagandaord uppfunnet av Ayatolla Khomeinis demagoger för att skrämma in de förvästligade, dekadent sekulariserade iranskorna i propra muslimska klädesplagg. Den som inte ville anpassa sig till den islamistiska regimen diagnosticerades med ”islamofobi”. Åtgärder vidtogs. De var framgångsrika.

  De som är allra mest paniskt skräckslagna för islam är de som skriker islamofob. De är rädda för repressalier om vi förolämpar de lättkränkta islamisterna.

  Såg du youtubeklippet från Vilks saboterade föreläsning i Uppsala? Där såg man deras ansikten. I tät, ohelig allians med afa-aktivisterna från Avgrundsvänsern. Här är den: http://www.youtube.com/watch?v=oc1LZMG1eMA

  Pappan

 2. Kommer att tänka på Peps, vår härlige riksflummare. Han skrev en sång om Grannen.

  Månne är Grannen hans egen skugga?

  Här är texten:

  Grannen
  ”Min granne är rädd för araber:
  -Dom e ju inte som vi!
  -Och deras religion e makaber
  Med hedersmord o heligt krig!
  -En del kommer hit o beter sej”

  ”-Ja jag e trött på allt
  Förbannat fusk o fjäsk o dalt!
  På alla jävla banditer
  Som kommer hit o förstör”

  ”O sen ska packet ha bidrag
  Till hela sin jävla släkt
  Osså slår dom ihjäl sina döttrar
  För nån jävla pajasdräkt

  Och jag försökte förklara
  Och nyanser lite grann
  Men han surblängde bara
  Och sa: – Det var satan va du kan!
  Och när jag blev pedagogisk
  Då märkte jag att han fick nog
  Så det var väntat och logiskt
  Att han sa ajöss och drog”

 3. Till saken hör att Peps dammsög nätet och tog bort den här låten från Youtube och överallt. För att han inte ville förknippas med SD. Ty hur skulle det se ut i hans kretsar, tror ni? Han skulle inte få en spelning, än mindre några bekanta kvar!

  Och man måste ju leva. Gäller även våra akademiker och journalister.

  Pappan

 1. maj 18th, 2011
 2. mars 17th, 2022
  Trackback from : homevestors tulsa
 3. mars 19th, 2022
  Trackback from : Raw Garden Carts
 4. mars 30th, 2022
  Trackback from : 娛樂城註冊送
 5. april 3rd, 2022
  Trackback from : สล็อต
 6. april 6th, 2022
 7. april 14th, 2022
 8. april 15th, 2022
  Trackback from : dumps with pin fullz
 9. april 18th, 2022
  Trackback from : valid cvv sites
 10. april 23rd, 2022
 11. april 26th, 2022
  Trackback from : Best selling guns online
 12. maj 10th, 2022
  Trackback from : get more
 13. maj 16th, 2022
  Trackback from : #
 14. maj 30th, 2022
  Trackback from : Fedral ammo for sale
 15. maj 31st, 2022
 16. juni 5th, 2022
 17. juni 21st, 2022
  Trackback from : clickfunnels alternative
 18. juni 25th, 2022
  Trackback from : Hyper Scape cheats
 19. juni 27th, 2022
  Trackback from : maxbet
 20. juli 3rd, 2022
  Trackback from : Buy Fusion Rifle 308 Win
 21. juli 4th, 2022
 22. juli 11th, 2022
 23. juli 13th, 2022
  Trackback from : surplus firearms
 24. juli 17th, 2022
 25. juli 21st, 2022