Den politiskt korrekte vill vara del av ett upplyst frälse

”Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det.” (Janne Josefsson)

”Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi – jodå, jag tillhörde lögnarna – förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem. Människor utanför den lilla svenska tyckareliten kände naturligtvis inte igen sig. Politiker ansågs leva långt borta från verkligheten.” (Birger Schlaug)

Ovanstående citat är hämtade från en diskussion på Facebook med utgångspunkt i Jesús Alcalás artikel i SvD om slöjdebatten. Varför sviker journalisterna i problematiken kring det multikulturella samhället – och varför ljuger politikerna? Och varför låtsas feministerna att den feodala kvinnosynen inom islamska grupperingar inte existerar?

Därför att de är politiskt korrekta.

Wikipedia ger två definitioner på politisk korrekthet. Den ena lyder att undvika uttryck och handlingar som exkluderar, marginaliserar eller förolämpar vissa etniska, kulturella eller andra grupper. Den andra säger att politiskt korrekt är den som stämmer väl överens med åsikterna hos det (för tillfället) ledande kulturskiktet i frågor som rör politik och samhälle.

Är det inte så här: Den rättframma och naiva säger vad han tycker. Kanske förstår han att det i vissa lägen inte är klädsamt. Men han skäms egentligen inte, utan står för sina åsikter. Den politiskt korrekte har samma uppfattning – men skäms för den och godkänner den därför inte. Antingen för att han vill vara just politiskt korrekt – eller helt enkelt för att hans idealbildning säger honom det. I båda fallen kan det vara en medveten process. Fast antagligen mera sällan. Att vara politiskt korrekt är troligtvis mer en ryggmärgsreflex än ett övervägande.

Den burka- och niqabförsedda gestalten – denna svarta ansiktsmaskering lika grotesk som Ku Klux Klan-kåpan – ger ett skrämmande intryck hos både den politiskt inkorrekte som den politiskt korrekte västerlänningen. Den förre formulerar öppet sin avsky, den senare undertrycker och kamouflerar den  i en strävan att passa in i den hippa mentalitetskulturen. Den politiskt korrekte vill för liv och pina inte skylta med sin upplevelse. Så han attackerar ”fördomarna” och ”främlingsfientligheten” – och naturligtvis Sverigedemokraternas rädsla för islam. Trots att han i själva verket förstår dem.

Är denna hållning feg? Inte nödvändigtvis – man vill bara smälta in. Känna sig vara en del av ett upplyst frälse. Det finns dolda kameran-klipp som visar hur en människa i ett rum snart börjar göra samma konstiga saker som de andra i rummet. De flesta är nog politiskt korrekta i något sammanhang. Men burka-kramarnas förvåning över andras ”intoleranta” hållning  kring den heltäckande slöjan känns krystad och föga trovärdig.

Den politiska korrektheten är ett spöke som går genom många debatter. Ett exempel är det hedersrelaterade våldet som kvinnorörelsen förnekar för att det förminskar deras kritiska hållning till det svenska manssamhället. I antroposofiska sammanhang är det inte politiskt korrekt att problematisera antroposofin i en idédebatt. Det stör den politiskt korrekta konsensuskulturen. Och öppen kritik är i dessa kretsar inte bara politiskt inkorrekt – det är tabubelagt.

W3Counter

Twingly BlogRank

Blogg listad på Bloggtoppen.se

  • curt jansson
  • september 3rd, 2010

  Johannes, så sorgligt, att du har rätt rakt igenom, att pga
  det som beskrivs av herrar Josefsson & Schlaug vi sannolikt får in SD i riksdagen, att problemen har växt oss över huvudet och att oavsett vem som tar itu med det, kommer vederbörande att stöta på en kompakt mur av, just det: politisk korrekthet…..någon sjöng en gång ”vem kan man lita på..?”. Sig själv och den egna urskiljningsförmågan? Gud ge oss en vass sådan!

 1. Vass urskillningsförmåga, inkännande hjärta, exekutiv kraft… vad mer kan man önska sig när man ”redan har allt”!

  I en bättre värld skulle SD inte behövas. Mauricio Rojas och Nyamko Sabuni var drivande i en nationalistisk linje inom Folkpartiet, som med deras (invandrade + assimilerade!) klarhet och kraft hade kunnat bli ett parti för Sveriges folk. Det ligger redan i deras namn att vara ett sådant parti. Men Rojas fick situera exempel och offras, så att Sabuni och andra skrämdes till tystnad. Historien om Mauricio Rojas uppgång och fall inom svensk politik är gripande och står att läsa här:

  http://murslev.blogspot.com/2010/07/politikern-som-rymde.html

  Det som är bättre med SD (än FP) är väl att SD tydligare värnar om de svaga i samhället, alltså tror på konceptet välfärdsstat och folkhem. Lite som den klassiska socialdemokratin.

  Johannes, det låter som om du skulle kunna ha ett givande utbyte av en av vårt lands numera större nyhetssajter, PI:

  http://politisktinkorrekt.info/

  Tänka själv får man ju ändå göra. Så gott man förmår.

 2. Nice post. I learn something new and challengingon blogs I stumbleupon on a daily basis. It’s always useful to read through articlesfrom other authors and practice something from their web sites.Greetings! Very useful advice in this particular article! It’s the little changes which will make the greatest changes. Many thanks for sharing!

 1. september 13th, 2011
 2. mars 19th, 2022
 3. mars 22nd, 2022
  Trackback from : Handguns for sale
 4. april 4th, 2022
  Trackback from : dušan vlahović height
 5. april 20th, 2022
 6. april 22nd, 2022
  Trackback from : Marlin Firearms For Sale
 7. maj 1st, 2022
  Trackback from : Research
 8. maj 8th, 2022
  Trackback from : real estate los barriles
 9. maj 11th, 2022
  Trackback from : escorts
 10. maj 14th, 2022
  Trackback from : ถาดกระดาษ
 11. maj 23rd, 2022
 12. maj 29th, 2022
  Trackback from : 338 Lapua Magnum
 13. juni 1st, 2022
  Trackback from : Guns for sale online
 14. juni 5th, 2022
 15. juni 6th, 2022
 16. juni 14th, 2022
  Trackback from : MK-2866 Ostarine till salu
 17. juni 14th, 2022
 18. juni 24th, 2022
  Trackback from : Waxing
 19. juni 25th, 2022
  Trackback from : APEX cheats
 20. juli 4th, 2022
 21. juli 4th, 2022
 22. juli 18th, 2022
  Trackback from : buy youtube comments custom
 23. juli 21st, 2022
  Trackback from : Canik tp9 elite For Sale
 24. juli 29th, 2022
  Trackback from : Gasdank Cannabis Store
 25. augusti 1st, 2022
  Trackback from : click this over here now
 26. augusti 9th, 2022
  Trackback from : sbobet
 27. augusti 12th, 2022
  Trackback from : Henry Golden Boy For Sale
 28. september 18th, 2022
  Trackback from : messi drakt
 29. september 24th, 2022
  Trackback from : maglia porto