Kan hundra miljoner muslimer ha fel?

Den iranska tvåbarnsmamman Sakineh Mohammadi Ashtiani påstods ha haft en ”otillåten relation” med två män. Hon dömdes och straffades i maj 2006 med 99 piskrapp.  2007 dömdes hon ytterligare en gång för en påstådd ”otrohet i äktenskapet”. Hon är nu dömd att stenas till döds.

Hon kommer att grävas ned till midjan i marken. Sen börjar folk kasta sten på henne tills hon avlider.

Dessa avskyvärda handlingar sker i islams namn, inte av en liten extremistgrupp. Utan av ett land. Ett stort land. Straffen utdömes enligt vad som förordas i Koranen. Det är domare som dömer, allt görs enligt urgamla värdesystem som varit accepterade sen urminnes tider. Prästerskapet som styr landet tycker detta är helt i sin ordning. Kanske de efter protester världen över ändrar på domen. Det hoppas vi alla.

Vi har ett nytt begrepp i Sverige som heter islamofobi. Det definieras av Wikipedia som ”en omotiverad rädsla för och motvilja mot islam och muslimer, dels på kampanjer mot islam och muslimer som motiveras av denna fientlighet”.

Omotiverad rädsla. Motvilja mot islam och muslimer. Fientlighet. Den som tar dessa fruktansvärda handlingar på allvar ifrågasätts till och med i en neutral definition. Så ser vi på detta i Sverige.

I det politiskt korrekta Sverige är en islamofob beklagansvärd, ja till och med betraktad som rasist. Programledare i radio och tv spelar förvånade då intervjuade uttalar en reservation mot islam generellt. ”Varför är du kritisk mot islam?” Vanliga människor som reagerar på dessa förfärliga förhållningssätt ställs till svars för sina reaktioner.

En världsvid kulturyttring med brott mot mänskliga rättigheter på programmet – förankrat hos hundratals miljoner anhängare – betraktas som något som man kan debattera! Och undertexten är alltid nu tar vi det lite lugnt här, man kan se det här på olika sätt, det finns ingen anledning att hetsa upp sig.

Problemet är inte berättigade yttringar av avsky inför dessa hemskheter, problemet är att inte sansade muslimer – man kan utgå från att de är i majoritet – tar kraftigt avstånd. Här krävs inte enskilda uttalanden, här krävs en rejäl upplysningskampanj i rikstäckande media för att rädda bilden av islam. Få den att bli så anständig som man hela tiden vill göra gällande. Den anständigheten är i fara.

För svenskar kan debattera och försöka ”sansa” debatten hur länge som helst, den outtalade frågan finns ändå där hela tiden: kan hundra miljoner muslimer verkligen ha fel?W3Counter


Twingly BlogRank

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 1. Ja här står man och gapar och får inte ett pip ur sig. Under det att vi mitt framför ögonen ser en helt osannolik, medeltida civilisation segla upp och helt stillsamt (nåja) ta över Europas förorter, inklusive våra egna. Samtidigt som denna egendomliga kvarleva från vikingatidens arabvärld helt ogenerat eller obekymrat — eller kanske trotsigt — fortsätter med sina offentliga gisslingar, stympningar, steningar och halshuggningar som om ingenting hänt på tusen år.

  De har ojla och vi har gjort oss beroende av den. Oljan är ändlig. År 2050 går den knappast att leva gott på längre, om den ens finns att tillgå. Men år 2050 är, om utvecklingen fortsätter som nu, araberna i majoritet i västeuropa, även i Sverige, och kan med demokratiska medel driva igenom sina lagar och förordningar bäst de vill. Ty vad skall de göra i öknen utan olja? Kameltransporter har sedan länge ersatts av båt och flyg. Så varför inte flytta till lite grönare trakter!

  http://murslev.blogspot.com/2010_01_01_archive.html

  http://murslev.blogspot.com/2010/03/civilisationskriget.html

 2. Here’s my version of Wikipedia Roulette:– Go to an article where the topic is something you know– Have a friend click x number of links where x can be whatever you and your friend decide. To be clear, I mean from topic A your friend clicks a link to topic B, then from topic B clicks a link to topic C, etc. x number of times– Now you look at the topic your friend ended up at and see if you can find your way there starting back at topic A.This only works if you clear your browser history after your friend is done clicking.Cheers,MattI am very grateful to Glen for his leadership and happy to see that it will continue.I just read his response to the Chauvin verdict.Like all of what he writes and videos, it combines head and heart, is both thought-provoking and moving on a deep level.Thanks be to God for Calvary Church and others who are in the business of producing leaders and who nurtured Glen in his formative years.Thanks be to God for Glen’s insight, people skills, and commitment to building the kingdom of God.I am very grateful to be part of MCUSA in these challenging days.So often this past year I have reflected on the turbulence and thanked God that I am able to draw strength and resources from MCUSA.To the entire team of leaders, thank you! Rhoda Byler Yoder, Open Door Mennonite, Jackson, MS

 1. mars 19th, 2022
 2. mars 19th, 2022
  Trackback from : Raw Garden Carts
 3. mars 19th, 2022
 4. mars 25th, 2022
  Trackback from : Buy Guns Online
 5. mars 27th, 2022
  Trackback from : tooth bonding
 6. mars 30th, 2022
  Trackback from : 娛樂城註冊送
 7. mars 31st, 2022
 8. april 21st, 2022
  Trackback from : carding cvv good
 9. april 22nd, 2022
 10. april 25th, 2022
  Trackback from : san jose real estate
 11. april 30th, 2022
  Trackback from : psilocybe cubensis for sale
 12. maj 3rd, 2022
  Trackback from : 애니위크
 13. maj 4th, 2022
  Trackback from : bienes raices baja sur
 14. maj 17th, 2022
 15. maj 17th, 2022
  Trackback from : 웹툰
 16. maj 26th, 2022
  Trackback from : FIFA 22 coins
 17. maj 30th, 2022
 18. juni 1st, 2022
 19. juni 11th, 2022
  Trackback from : fresh cvv
 20. juni 20th, 2022
 21. juni 22nd, 2022
  Trackback from : USED RAM 1500 WINNIPEG
 22. juni 24th, 2022
  Trackback from : east cape real estate
 23. juli 2nd, 2022
 24. juli 4th, 2022