Även jag tvingas rösta på SD

♦ ♦ ♦ Jag kommer ihåg hur det började för ett antal år sedan. Jag tyckte det var intressant och berikande med människor som invandrade från andra länder, trots skillnaden mellan den tidigare inomeuropeiska invandringen och den nuvarande utomeuropeiska som ju är mer märkbar i gatubilden. Det begynnande knorret trodde jag i min enfald att det politiska och mediala etablissemanget skulle hantera med lämpliga åtgärder. De var ju professionella och skulle bemöta fördomar med fakta, sade jag mig, tidningarna skulle lägga ut texten pedagogiskt med de olika nationaliteternas kulturegenheter. Man skulle lägga stora ansträngningar på att lära flyktingarna svenska lagar, synsätt och värderingar.

Men inget av detta skedde.

Johannes Ljungquists foto.Snart blev det tydligt att etablissemanget inte tog det folkpedagogiska ansvar jag hade trott var självklart. Fördomarna mot migranterna växte och istället för att ta hand om detta, som ju är ett förutsägbart fenomen – misstron mot det ovana förekommer överallt – gjorde man det man absolut inte får göra. Man valde att betrakta kritiska svenskar som onda fiender som man anklagade för rasism, islamofobi och främlingsfientlighet. En fullkomligt naturlig och mänsklig reaktion som förekommit i alla tider blev nu föremål för smutskastning. Regering och media valde konfrontation med sina oliktänkande medborgare. Jag tyckte det var häpnadsväckande.

Min förvåning inför det politiska och mediala etablissemanget – för de var helt synkroniserade i denna reaktion – övergick snart i harm då migrationsströmmarna bara växte och växte och det blev klart att den politiska makten hade tappat kontrollen. Vid det laget hade många förlorat förtroendet och en ömsesidig fiendskap mellan folket och överheten var ett faktum. Elitens skönmålning av invandringen – typ `öppna era hjärtan´ – möttes av en allt större förbittring från folkets sida.

Johannes Ljungquists foto.Det vill säga den ena sidan av folket. För nu var Sverige ett delat land. Och om vilken sida jag tillhörde rådde vid det laget ingen tvekan. Jag kunde inte med bästa vilja i världen rättfärdiga regeringens katastrofala invandringspolitik. Fram till 2015 förespråkades en obegränsad invandring och man gjorde ingen skillnad på flyktingar från krig och icke-flyktingar som sökte ett bättre liv i största allmänhet. I en sorts banal godhet brydde man sig mer om invandrarnas väl och ve än landets. Då man 2015 satte stopp för den obegränsade invandringen var skadan redan skedd med stora problem inom integrationen där man i alla landsändar tvingades ta emot mer än man klarade av.

Missnöjet växte och som lök på laxen krisade polisväsendet med katastrofalt låg uppklarning av en växande brottslighet där regeringen verkade handlingsförlamad, inte minst inför den i huvudsak muslimska kulturens avarter som hedersbrott, moralpoliser, antisemitism och salafistisk aktivism. Detta plus att regeringen stoltserade med att beteckna sig som feministisk där man i tid och otid skuldbelade svenska män men blundade för islams strängt patriarkala livsföring.

Lisbeth Elmlunds foto.Och hela tiden detta råskäll på SD där man tog heder och ära av de som stödde partiet. Till och med de som kom med berättigad kritik av invandringspolitiken, hedersvåld, no go-zoner och islam blev ”brunsmetade”, som var det gängse uttrycket. Beröringsskräcken med SD inom de etablerade partierna dominerade det offentliga samtalet. Det var en mobbningskampanj som saknar motstycke i vårt land. Inte för att jag såg SD som felfria på något sätt, långt därifrån, deras bakgrund är problematisk liksom de ständiga utrensningarna av omdömeslösa i partiet. Men de var det enda parti som tagit den omfattande oron för landet på allvar. Det var ett oavvisligt faktum. De andra sju partierna hade svikit totalt i för landet avgörande frågor.

Samhällsdebatten kom nu att domineras av moraliska ställningstaganden mellan gott och ont. Det SD stod för sågs allmänt som den onda sidan och de som inte gillade SD som vita korstågsriddare som kämpade på de godas sida. Politisk sakdebatt förekom sällan. Sverige blev ett delat land. Två diametralt olika synsätt existerar nu i ett land som förr varit känd för sin konsensuskultur. Hur är det möjligt? Å ena sidan har vi realisterna som bryr sig om landets väl och ve. Å andra sidan har vi ansvarslösa utopister som älskar att framställa sig själva som goda samariter. Trots att SD växte stadigt diskuterades inte orsakerna till detta. Det var som om sanningen var för obehaglig. För naturligtvis var framgången ett kvitto på de etablerade partiernas oförmåga att förstå realiteter.

Tidigare om åren var skillnaderna mellan partierna små, det handlade mer om nyanser. Jag röstade än här, än där och ibland inte alls. I och med massinvandringen, integrationskatastrofen, islaminvasionen, hedersproblematiken, multikulturalismen, poliskrisen och den föråldrade kriminalpolitiken har det sen länge stått klart för mig vad jag ska rösta på i september. Trots problematisk bakgrund och förmodad rasism känner jag mig tvingad att rösta på SD. De andra partierna saknar trovärdighet.

                                                                                                             Johannes Ljungquist

Share                        

 

  • curt jansson
  • juli 15th, 2018

  Jag förstår dig, Johannes. Och tackar Vårherre som avhållit mig från att bli svensk, så jag inte behöver rösta i detta val, då jag verkligen inte vet vad jag skulle röstat på…

  • Michael Moorgrove
  • juli 17th, 2018

  Du uttrycker dig kristallklart! En imponerande sammanfattning om ligger till grund för ett ställningstagande. Curt är glad att han avhållit sig ifrån att bli svensk… Ja, och jag fundera seriöst på att söka mig ut… Lite olika beslut, men med samma bakgrund…. Jag har läst detta noga och hittar inte en svaghet i din argumentation! Tack Johannes!

 1. @Michael Moorgrove

  Tack Michael, broder på barrikaden! Jo det jag skriver ligger mycken möda bakom, och orsaken är nog främst att bringa reda i mina tankar. Om man tvingar sig att formulera dem tvingas man också att söka klarhet och kan då ibland överraska sig själv. Det är en fascinerande process. Att man har en publik skärper tanken.

  • Helena
  • augusti 8th, 2018

  Hej Johannes!

  Den sekteristiska identitetspolitiken (hudfärg, kön och HBTQxyz) har tagit över grundläggande samhällsfunktioner. Det är som att leva i en mardröm, jag ser hur sjukt det är, men har ingen att tala med om galenskaperna. Åsiktsförtrycket är kompakt, du riskerar vänner och jobb om du andas kritik. SD är det enda parti som framstår som någorlunda ”normalt”.

  Fackpampars fittmössor, kvinnliga ministras hijabs, mobbande partiledare med prideflaggor…
  http://tundratabloids.com/2017/03/sweden-male-construction-bosses-wear-pussy-hats-for-womens-day-feminist-government-hijabs/

  https://twitter.com/mattiasreporter/status/1025475512632860672

  Kändisar anser sig vara politiska experter, RFSL ger ut foldrar till nyanlända hur man knullar i trekanter http://www.friatider.se/rfsl-riktar-sexupplysning-till-nyanl-nda, dagisbarn tillfrågas om dom vill vara en han, hon eller hen under dagen. Svenskar diskrimineras i sitt eget land, och hånas för att de är vita. Jag tror inte de flesta människor förstår hur illa det är i Sverige, media lägger fortfarande locket på. Om sanningen kom fram, skulle SD få över 50% i valet. Än så länge finns internet, men den är på väg mot en allt starkare censur; lite i taget, så att det knappt märks.

 2. @Helena

  Ja, Helena, håller med. Det är som en mardröm, och politiker och massmedia verkar inte förstå att de är medspelare i den.

  • Kristina
  • augusti 22nd, 2018

  Undrar vad det är för karma Sverige har dragit på
  sig, som resulterat i detta. Det är verkligen ingen rolig
  verklighet. Det jag hoppas är att man med rätt inställning (de som nu har det och vilka de nu är)
  ska se möjligheter att göra något fruktbart av det svenska samhället. Behövs mycket kärlek här nu…

 3. @Kristina

  Det kommer knappast att räcka. Vad som behövs är starkt ledarskap inom en rad områden som är illa skötta. Med tydliga visioner. Och mod att genomföra dem. Rädsla är det som styrt landet dessa år, rädsla att inte göra rätt. Man saknar självförtoende och sunt förnuft, märkligt nog.

  • Barbara
  • september 1st, 2018

  Det enda jag helhjärtat kan hålla med om i detta är meningen ”Politisk sakdebatt förekom sällan.”
  Jag var rädd att du liksom många andra skulle komma till den slutsats du uttrycker. Vilka konkreta, nyanserade, välmotiverade lösningsförslag har du hört från dem du vill stödja?

 4. @Barbara

  Din fråga är märklig. Jag har i denna krönika motiverat för dig och andra varför jag känner mig tvungen att rösta på SD. Jag har i slutklämmen beskrivit inom vilka områden de etablerade partierna fallerat. Samma områden har SD sagt sig vilja ta itu med. Är det svårt att förstå?

  • Kristina
  • september 6th, 2018

  Å, de är väldigt välmotiverade. Vi vill inte ha (framöver) 30% muslimer i Sverige, vars hela verksamhet och inflytande bekostas av världens rikaste länder( Saudi- Arabien, Dubai etc…) de behöver bara vifta med lillfingret så byggs nya Moskéer, muslimer kommer ta över hela städer( de har redan börjat i Södertälje så smått) och svenska kvinnor föraktas öppet på gatorna för att de inte bär slöja. Homosexuella sparkas ned och vad vet jag…skolmaten måste vara Halal och bönepauser i kommunala skolor osv. Har ni någonsin tänkt på detta? Har ni träffat på islam på nära håll? Jehovas vittnen och scientologerna har inte en chans serru! Detta ser detta bespottade parti för många som är med där är rätt enkla folk som inte tillbringat hela livet i en akademisk elit, blinda för det som är mitt framför oss och färgade av sin humanism som de tror att de besitter. Det jag skulle vara mest rädd för i Sverige idag är Islam. Allt annat är sekundärt.

  • Skorpionen i dammen
  • augusti 13th, 2019

  Vad har hänt med Waldorfskolerörelsen och den Antroposofiska rörelsen, kan utfallet bli mer tragiskt?

  Rudolf Steiner har i ett fördrag, uttalat följande: Där tomhet uppstår, tränger demonerna sig in.

  Problem uppstår när retorik övergår i praktisk handling, när en Waldorfelev tar till sig det den möter och hör…
  Resultatet förvånar mig inte.

  Terrordåd i Oslo:
  På videregående var Philip Manshaus elev ved Oslo by Steinerskole fra 2013 til 2016.

  https://www.nrk.no/trondelag/tidligere-medelev-slo-alarm-om-manshaus_-_-snakket-om-at-vi-ma-forberede-oss-pa-rasekrig-1.14657580

  Mvh
  korpionen i dammen

 5. @Skorpionen i dammen

  Det var tråkigt att höra, men säger ingenting om Steinerskolorna. Många vällyckade människor har också gått där, inte minst en statsminister.

  • Skorpionen i dammen
  • augusti 13th, 2019

  Ja I Waldorfskolorna har alla sorters individer präglats, så och i de utbildningar som funnits för skolornas lärare. Men det är ju ingen ursäkt.

  Det handlar fortfarande om ett ansvar för framförd retorik…

  https://www.nrk.no/ytring/inn-i-morkret-1.14658755

 6. @Skorpionen i dammen

  Att han gått i Steinerskole ”är ju ingen ursäkt”. Nej har någon sagt det? Vilken skola han gått i ursäktar inte hans gärning.

  Sen kan jag reflektera över att man är förvånad över händelsen och ”muslimhatet”. Vi vet alla att islam har en bad image. Attentat av muslimer är vi numer vana vid. Vi har gått igenom en period där IS har utfört fruktansvärda dåd, i många islamstyrda länder sker brott mot de mänskliga rättigheterna varje dag. Sen är man förvånad då en man i Norge skjuter i en moské. Jag är förvånad att inte fler gjort det. Normala människor knyter näven i byxfickan då de hör om orimliga konsekvenser av den muslimska läran. Att någon går till ytterligheter är knappast förvånande, det är snarast väntat, och en konsekvens av att man inte tagit tag i det muslimska problemet på något sätt.

  • Skorpionen i dammen
  • augusti 20th, 2019

  Men jisses, var tog Johannes vägen? Fick huvudet torpederat av…

 7. I am a student of BAK College. The recent paper competition gave me a lot of headaches, and I checked a lot of information. Finally, after reading your article, it suddenly dawned on me that I can still have such an idea. grateful. But I still have some questions, hope you can help me.

 1. mars 18th, 2022
 2. mars 19th, 2022
 3. mars 19th, 2022
 4. mars 21st, 2022
  Trackback from : Glo Carts
 5. mars 22nd, 2022
  Trackback from : Handguns for sale
 6. april 4th, 2022
 7. april 5th, 2022
 8. april 17th, 2022
  Trackback from : paypound
 9. april 18th, 2022
  Trackback from : buy atm skimmer
 10. april 30th, 2022
  Trackback from : buy golden teacher mushrooms
 11. maj 11th, 2022
  Trackback from : Pgslot
 12. maj 23rd, 2022
  Trackback from : 娛樂城賺錢
 13. maj 27th, 2022
  Trackback from : BERGARA RIFLES for sale
 14. juni 5th, 2022
 15. juni 6th, 2022
 16. juni 14th, 2022
  Trackback from : coast dresses
 17. juni 21st, 2022
 18. juni 26th, 2022
  Trackback from : adhd testing virginia
 19. juni 26th, 2022
  Trackback from : 다시보기 사이트
 20. juni 26th, 2022
  Trackback from : livescore
 21. juli 2nd, 2022
 22. juli 4th, 2022
 23. juli 12th, 2022
  Trackback from : buy cc online
 24. juli 15th, 2022
  Trackback from : nova88
 25. juli 19th, 2022
  Trackback from : แปลงเพศ