Groucho Marx katastrofala date

”Hon var nitton och så vitt jag kunde se hade hon allt en flicka ska ha när hon är nitton”, berättar Groucho Marx i sin självbiografi Groucho och jag. Groucho ville dejta henne och då gjorde hon klart för honom att det inte kom på fråga om han inte hade bil. Det hade han – på verkstan. Men samma dag han fick tillbaka sin Scripps-Booth ringde han upp henne och frågade om hon hade lust att åka med en sväng.

”Det hade regnat hela dagen och gatorna var fortfarande fulla med vatten. Men kvällen var klar och månen sken – och det gjorde också mina skor för första gången på flera veckor. När jag anlände till min skönas hus blåste jag glatt i gummitutan. Efter tretti nervösa minuter öppnades dörren och nerför trappan kom en uppenbarelse i vit klänning, en stor vacker vit hatt och vita skor.

Jag mötte henne på halva vägen, hälsade henne med all min behärskade elegans och sprang snabbt tillbaka för att öppna dörren åt henne. Den gick lite tungt, och i min iver att hinna öppna den innan hon kom fram halkade jag in en bit under bilen. Jag borstade bort smutsen, satte mig bredvid henne och så bar det iväg mot sjön.

Jag var utom mig av glädje. Mitt hjärta bultade värre än motorn, och när hon log mot mig förstod jag att jag äntligen hade funnit den flicka jag alltid drömt om.

Bilen hade ingen vidare väghållning. Till och med i låg hastighet vinglade den i kurvorna som om den varit stupfull. När vi svängde en gång försökte hon hålla i sig genom att ta tag i dörren. Hon anade inte att det var dörren med den elektriska knappen.

Till min fasa flög dörren upp och den älskliga varelsen gled graciöst ut ur bilen och ner i en stor lerpöl. Jag blev så panikslagen att jag höll på att köra därifrån, men jag backade snabbt tillbaka och höll nästan på att köra över henne i upphetsningen, hoppade ur bilen och hjälpte henne på fötter. Trots att hon var både våt och lerig kände jag genast igen henne. Jag försökte förklara och be om ursäkt men hon sa bara:

– Kör hem mej, din jävel!

Vi körde tysta tillbaka. Det enda ljud som hördes var klappret från motorn och mina tänder. När vi kom hem till henne slängde hon upp bildörren och sprang skrikande uppför trappan.

Nästa dag fick jag ett rekommenderat brev från hennes pappa. Han skrev att dotterns klänning, hatt och vita skor hade blivit förstörda, och att det skulle kosta sextifem dollar att ersätta dem, och om pengarna inte kom inom fyrtiåtta timmar skulle han komma hem till mig med en stor piska och slå mig fördärvad.

Först funderade jag på att gå med på piskningen och spara sextifem dollar, men efter en sömnlös natt skickade jag motvilligt iväg pengarna.”

Blogg listad på Bloggtoppen.se

  • Gerard Tenwolde
  • april 3rd, 2010

  Tack för denna. Oj, oj. Man känner ju sin Groucho, men ändå gungar magen i alla dråpligheter. Tänk bröderna Marx de ingår i parnassen bland Homeros, Dante, m.fl. Det är alltid givande att läsa din blogg, alltid angeläget.
  Glad Påsk önskar Gerard

 1. Tack för vänliga ord.Ja detta är sann marxism. Du vet förstås att deras filmer finns på DVD. Det var bror min som uppmärksammade mig på meningen ”Trots att hon var både våt och lerig kände jag genast igen henne”. Vi citerar den ständigt. Den är genial. Glad påsk själv!

  • thina
  • september 21st, 2010

  snubblade in här efter att ha sökt efter grouchos brev till warner bros. underbar läsning, tack för att du lade upp den!

  jag är marxist, å även om jag är röd har min marxism inte med politik att göra. 🙂

 1. mars 17th, 2022
  Trackback from : real estate la ventana
 2. mars 19th, 2022
 3. mars 19th, 2022
 4. mars 22nd, 2022
 5. mars 25th, 2022
  Trackback from : Ammunition for sale online
 6. mars 27th, 2022
  Trackback from : Evelyn Rothschild illuminati
 7. mars 31st, 2022
 8. april 11th, 2022
  Trackback from : moneygame77
 9. april 11th, 2022
  Trackback from : sig sauer p226
 10. april 12th, 2022
  Trackback from : jasminer x4 eth miner
 11. april 14th, 2022
  Trackback from : sell fullz cc live
 12. april 18th, 2022
  Trackback from : track + pin valid
 13. april 20th, 2022
 14. april 25th, 2022
 15. april 26th, 2022
  Trackback from : 네온주소
 16. april 29th, 2022
  Trackback from : event planners
 17. april 29th, 2022
 18. maj 4th, 2022
  Trackback from : darknet diaries
 19. maj 23rd, 2022
  Trackback from : 娛樂城賺錢
 20. maj 24th, 2022
  Trackback from : 안전놀이터
 21. maj 24th, 2022
  Trackback from : Analyst Emad Zaki
 22. juni 2nd, 2022
  Trackback from : marketmenow
 23. juni 7th, 2022
  Trackback from : cvv site
 24. juni 9th, 2022
  Trackback from : construction surveillance
 25. juni 19th, 2022
  Trackback from : real estate la paz
 26. juni 19th, 2022
  Trackback from : sbo
 27. juli 4th, 2022