Det tongivande etablissemanget motsätter sig utvisning av illegala invandrare

♦ ♦ ♦ Exakt hur många människor som blivit nekade asyl i vårt land är det ingen som vet, men siffror i storleksordningen 35 000 förekommer i debatten. Asylsökande förväntas lämna landet när de fått sitt avvisningsbeslut, men var tredje väljer att istället gå under jorden. Det är lätt att förstå. De har aldrig haft det så bra som i Sverige, ett land med världens kanske högsta levnadsstandard, där de får ta del av stora delar av välfärdspaketet. Och risken för upptäckt är minimal eftersom det tongivande etablissemanget inte vill att de skall utvisas.

Illegala invandrare på Medborgarplatsen i Stockholm kan protestera mot utvisningsbeslutet utan att polisen ingriper.

Ann Heberlein har med sin bok Den banala godheten satt fingret på en rad problem i vårt land, som vi har uppmärksammat vid flera tillfällen. Det absurda i att människor som befinner sig här illegalt uppvaktas av ministrar och kändisar har debatterats flitigt i media, en problematik Heberlein också belyser i sin bok.

»Flera års aktivism från vänsterskribenter, lobbyister och kulturarbetare har lett till att människor som vistas illegalt i Sverige har i det närmaste samma rättigheter som oss som är medborgare eller har uppehållstillstånd. Barn utan uppehållstillstånd har exakt samma rättigheter som svenska medborgare med avseende på vård, tandvård och skolgång. Vuxna som vistas i landet illegalt har rätt till fullständig mödravård, abort och preventivmedel, vård och tandvård samt gratis läkemedel i anslutning till akut vård. I en del kommuner som Malmö, Stockholm och Göteborg, har ”papperslösa” också rätt till ekonomiskt bistånd i form av socialbidrag och i vissa fall bostad. Det går alltså ingen nöd på människor som håller sig gömda i Sverige.«

De förutsättningar de illegala invandrarna lever under är unika: De har nämligen inga skyldigheter – blott en rad rättigheter. Varför skulle de då vilja lämna landet?

»De är illegala invandrare som har anmodats att lämna landet. Trots detta tar alltså vårt samhälle hand om dem. Det är att ge dubbla budskap, minst sagt. Det är också att totalt urholka vår egen lagstiftning och att nedvärdera betydelsen av både uppehållstillstånd och medborgarskap.«

Heberlein kallar detta för ”en kränkning av samhällskontraktet”. De avvisade kan utan risk för avslöjande ha kontakt med socialsekreterare, lärare och vårdpersonal som vägrar att hjälpa gränspolisen att verkställa avvisningsbeslutet. Har man hört talas om något liknande i något annat land?

»Flera organisationer som Röda Korset, Rädda Barnen, Miljöpartiet och SSU motsatte sig starkt polisens metod att göra identitetskontroller på stan och i kollektivtrafiken. Det ansågs, i vanlig ordning, ”rasistiskt” och ”inhumant”. Polisens fullt legitima arbete med att verkställa utvisningar fastställda av migrationsverket beskrevs då som ”rasprofilering” av Miljöpartiets Maria Ferm.«

Hanteringen av frågan om de ”papperslösa” är ett typiskt utslag av det Heberlein kallar för den banala godheten – den oreflekterade viljan att göra gott utan att ta ansvar för handlingens konsekvenser.

                                                                                                             Johannes Ljungquist

Share                        
  • Inga
  • november 2nd, 2017

  Hej Johannes, har du slutat blogga eller bara tagit paus?
  Nutidens motsägelsefulla politik väcker undran: Varför? Vad döljs bakom? Är vi lurade – igen?
  Och var står antroposoferna i de avgörande ödesfrågorna: NWO, NATO, EU, GMO, AI…?
  Allt fler är omskakade och rädda inför framtiden, eftersom globalismen är en totalitär ideologi med drag av marxism. Våra friheter avskaffas och människan blir förminskad och omyndig –
  En liten superrik ”elit” ska enligt planen enväldigt styra den stora massan av kontrollerade ”löneslavar” (chippade och tvångsvaccinerade likt boskap). Global oligarki.
  Hur analyserar antroposoferna skeendena? Vem hjälper oss se klarare och förstå djupare? Den själsliga och andliga nöden bland vanligt folk är liksom bottenlös.

 1. @Inga
  Tackar som frågar. Det har blivit en paus, mest beroende på brist på idéer. För åtta år sedan då jag började blogga var det i praktiken omöjligt att problematisera en rad saker: invandring, integration, islam, feminism, nationalism. Och antroposofi förstås. Jag ville ta upp en rad frågeställningar som inte varit möjligt inom antroposofiska sammanhang – och det har jag nu gjort, menar jag.

  Då det gäller synpunkter inom de andra ämnesområdena har de fullkomligt exploderat sedan 2015 och det är svårt att se att jag kan tillföra något originellt där. Förr var det tacksamt då få vågade yttra något, så inspirationen flödade. Men radikalfeminismens storhetstid verkar ha gått i stå och ärligt talat – det känns som om de börjar falla på eget grepp. Antinationalismen har börjat ifrågasättas från alltmer auktoritativt håll och islam har jag funderat på länge vad det finns som inte redan är sagt, och jag tror jag funnit en aspekt som jag jobbat på en tid. Jag tror du kan förvänta dig något där snart.

  Att antroposofer i gemen är emot GMO vet du, och troligtvis är de också motståndare till AI, men hur de står i de andra av dig uppräknade områdena vet jag inte. De är nog lika splittrade som folk i gemen.

  Min erfarenhet är att antroposofers generella värdegrund i samhällsfrågor ligger åt MP, S, V och F!. Fast jag känner en som är passionerad SD:are. Har en artikelidé kring detta också. Så håll ut!

 1. mars 19th, 2022
 2. mars 26th, 2022
  Trackback from : dumps pin store
 3. april 4th, 2022
  Trackback from : uefa europa league 2019-20
 4. april 9th, 2022
  Trackback from : buy buddha bear disposables
 5. april 9th, 2022
  Trackback from : high risk merchant account
 6. april 14th, 2022
  Trackback from : cvv with mmn
 7. april 15th, 2022
  Trackback from : Buy Guns Online
 8. april 20th, 2022
 9. april 21st, 2022
  Trackback from : legit cc valid 2022
 10. april 23rd, 2022
 11. maj 4th, 2022
  Trackback from : the dark net
 12. maj 23rd, 2022
 13. maj 24th, 2022
  Trackback from : 19올넷
 14. maj 26th, 2022
  Trackback from : glow stick
 15. maj 29th, 2022
  Trackback from : IMR Powder For Sale
 16. juni 21st, 2022
  Trackback from : Stephen Twomey