Det är absurt att påstå att IS inte representerar islam

KKK 2

♦ ♦ ♦ Ovanstående pamflett har varit synlig på Facebook länge nu. Den är en bra sammanfattning av budskapet rättänkarna hela tiden arbetat på att få ut: religiösa fundamentalister är inte representativa för sin religion. Därför ska vi bortse från dem. Och då blir slutsatsen att islam är lika fredlig som kristendomen.

Det är så vi ska uppfatta saken. Men jämförelsen håller inte.

Det är naturligtvis sant att ingen uppfattar Ku Klux Klan som representanter för kristendomen. Det står ingenstans i Bibeln att man skall förfölja och döda mörkhyade människor, sätta brinnande kors i folks trädgårdar och klä sig i vita kåpor för att dölja sin identitet. Det finns inget kristet i det, tvärtom. KKK:s kristendom är bara en falsk varudeklaration i syfte att försköna rashat. Inget annat.

Men att därför säga att salafister, IS, al Shabab, Boko haram, al Qaida och andra islamister inte är representativa för islam är att göra det enkelt för sig. Till skillnad från KKK:s bluffkristendom utgår islamismen från Koranen och dess bud att man ska döda avfällingar, homosexuella, stena äktenskapsbrytare, att man ska hugga händerna av tjuvar, att kvinnor är mindre värda och liknande absurditeter.

Den islamska terrorismen hade varit otänkbar utan Koranens texter. Därför representerar de islamska fundamentalisterna i allra högsta grad islam, nämligen den ursprungliga, förmedeltida versionen. En sorts islam(r) som vill införa värderingar från 600-talet.

Världskarta islam

Moderna muslimer anser naturligtvis inte att den versionen längre har någon relevans i vår tid. Kanske de är i flertal, men fundamentalisternas förmedeltida syn omfattas ändå av miljoner i de 25 länder med muslimsk majoritet där den allmänna meningen är att sharialagarna upprätthåller de sanna muslimska värdena.

Det är därför absurt att säga att IS inget har att göra med islam, som rättänkarna hävdar. Tvärtom – den islamistiska terrorismen har i högsta grad att göra med islam, men det är en av flera versioner av islam. Vilket blir tydligt med en analogi. 

Pingstkyrkan och statskyrkan är två versioner av kristendomen, och det finns åtskilliga fler, till exempel mormoner, Jehovas vittnen, Plymouthbröderna, metodisterna, Maranata, Guds ord, för att inte glömma antroposofin vars huvudkoncept är kristet. Med rättänkarnas logik skulle dessa versioner inget ha att göra med kristendomen för att de skiljer sig från katolska kyrkan. Det är naturligtvis trams.

Islamska Staten är representativ för islam. Också.

                                                                                                             Johannes Ljungquist

Twingly BlogRank

Share                        
 1. En frågeställning från Facebook med anledning av ovanstående text.

  Catharina Andersen
  Är du islamofob?

  Johannes Ljungquist
  Nej, jag ser bara det uppenbara – att islam är en problematisk religion, och det bekymrar mig. Jag uppfattar den islamska kulturens intåg de sista decennierna som något av en kulturchock för svenskarna, fast de inte vill erkänna det, eller ens är medvetna om det. Vi vill ju uppfatta oss själva som så fördomsfria och förnuftiga. Men naturligtvis finns det mycket i den muslimska världen som är oss främmande, vilket inte skulle vara något problem om muslimerna höll det för sig själva som alla andra religioner gör. Men den muslimska kulturen har stora anspråk på offentligheten som förorsakar allehanda problem i landet: slöjfrågan, kvinnosynen, hedersproblematiken, ghettoproblematik med radikalisering och så vidare. Dessutom hela tiden terrorhandlingar i världen (och även i Sverige). Islam är kort sagt en problematisk religion/kultur som vi tvingas förhålla oss till. Att etablissemang och media inte ser detta som det problem det är har lett till att ett obskyrt politiskt parti, Sverigedemokraterna, fått luft under vingarna och blivit landets tredje parti. Allt detta är problemkomplex som ständigt intresserar och sysselsätter mig. Jag försöker komma åt en rimlig hållning. Islamofobi, säger Wikipedia, är ett begrepp som åsyftar rädsla, hat, rasism eller fördomar riktade mot muslimer och islam. Jag har ingendera.

  • en mycket upprörd muslim
  • december 17th, 2015

  Har bara en fråga och många andra följdfrågor. Vet du vad källhänvisningar är? Det här med att döda homosexuella står inte i koranen (lol) dock står det att de ska straffas PRECIS som det står i bibeln. Och att kvinnor är mindre värda, snälla säg mig vart det står i koranen? Under profeten Mohammeds tid fanns det inte kvinno rättigheter någonstans i världen, nej precis, inte ens här i västvärlden. Mohammed var den som gav kvinnor flera rättigheter som arvrätt osv. Du kan inte sitta och påstå en massa när du inte ens har läst koranen, så snälla, välj dina källor smart! 🙂

 2. Den upprörda muslimen menar att alla som inte läst Koranen saknar rätt att debattera islam. Det låter som något som kommer från en sann islamist som inte godkänner dagens västerländska kultursyn, lagstiftning och politiska ordning. Detta har vi fått veta den hårda vägen, liksom att det är meningslöst att diskutera med fanatiker.

  • en mycket upprörd muslim
  • december 20th, 2015

  Absolut! Hur kan man debattera om ett ämne man saknar kunskap om? Din commom sence nivå är ju låååångt lååångt nere. Ditt sätt att debattera är på barnivå, du kallar mig för islamist och fanatiker utan att ens veta vem jag är. Tänker inte gå ner på din nivå och kalla dig för något men en sak du ska veta är att du sprider hat utifrån din okunskap, så snälla debattera gärna om ett ämne där du kan äga.

 3. @en mycket upprörd muslim

  Islam är ett världsproblem idag. Och det har inget att göra med ”okunskap” om Koranen. Att du tror det gör att man förmodar att du är islamistisk fundamentalist. Inte bara jag. Problemet med islam är våld och terrorism, förtrycket av kvinnor, hedersmord och mycket mer som du kan följa i media dagligdags. Jag föreslår att du gör det. De flesta andra känner sedan länge till detta. Kanske din okunskap om det beror på att du sitter med näsan i Koranen istället för att intressera dig för verkligheten. Om du inte är en fundamentalist så ger du verkligen intryck av att vara det.

  • en mycket upprörd muslim
  • december 20th, 2015

  Du förstår väl att islam inte förespråkar varken våld mot oskyldiga, förtryck mot kvinnor eller hedersmord? Det är ju problem som uppstår hos vissa kulturer. Hedersmord, kvinnoförtryck och allt annat uppstår hos vita också men det är ju alla blinda för att de vita är ju överlägsna (lol). Uppstår det bland muslimer är det självklart att man beskyller en hel religion. Inte någonstans står det om hedersmord i koranen, än en gång baserar dina motargument på fel fakta. Herregud, det är som att argumentera med en jävla vägg! Hur i hela världen kan man sätta sig och diskutera något man saknar kunskap om.

  • en mycket upprörd muslim
  • december 20th, 2015

  Och det som visar din ignorans mot en hel religion som har 1.6 miljarder efterföljare är att du baserar din fakta på media, har ingen aning om hur gammal du är men du borde nog vara gammal nog att media är ren bullshit och twistas hit och dit för att få vita och hela västvärlden att se bättre ut

 4. @en mycket upprörd muslim

  Om du skall debattera islam med en svensk idag kan du inte bortförklara all våldsutövning som sker i islams namn som att det inte står i Koranen. Islam är inte bara en religion, det är en politisk ideologi med ett förmedeltida rättssystem som är djupt problematisk. Vi ser exempel på detta dagligen. Det hör inte hemma i ett modernt samhälle.

  • en mycket upprörd muslim
  • december 21st, 2015

  Det är just det du missförstår, Islam är en religion,väljer du att tala om hur folk beter sig som är muslimer så har du all rätt att kritisera de, men att skuldbelägga en hel religion är bara ignorans. Och hur kommer det sig att kristna kommer undan? KKK är en stor terroristgrupp som gör allt i kristendomens namn. Men nej de skuldbeläggs inte för att de är vita med privilegium. Och en sista sak har jag att säga, tänk med din lilla rasisthjärna att ifall islam hade förespråkat våld hade du vid det här laget varit död av alla 7 miljarder människor så är 1.6 av de muslimer.

 5. @en mycket upprörd muslim

  Islam är inte bara en religion. Det är en politisk ideologi och ett samhällssystem med för vår tid absurda lagar som reglerar livet för troende muslimer. Konsekvenserna av detta är en av vår tids stora problemkomplex. Troende muslimer delar ansvaret för illdåd som sker i islams namn, där muslimer dödar muslimer och icke-muslimer, begår terrorbrott och brott mot mänskliga rättigheter. Det är fegt att som troende muslim avsäga sig detta ansvar. Det finns ingen religion i vår tid som kommer i närheten av islams illgärningar.

  • en mycket upprörd muslim
  • december 23rd, 2015

  så det är mitt ansvar att ta hand om terroristerna? Hör du hur det låter? De är inte mina grannar som jag kan knacka på och säga till de att sluta döda människor? Varför ska muslimer ta hand om terroristerna? Det är som att säga till kristna att säga till KKK att sluta döda människor. Kolla på denna video och öppna dina ögon https://www.youtube.com/watch?v=PzusSqcotDw

  • en mycket upprörd muslim
  • december 23rd, 2015

  Du är ju blind som bara den, det finns massor av moskeer som håller föreläsningar om att terrorismen är fel, vi muslimer bär inget ansvar för något, om vi bär ansvar för IS så bär du lika mycket ansvar för alla vita rasister och står i skuld för slaveriet. Försök att inte välja se allt ur ett perspektiv som är så ignorant.

 6. @en mycket upprörd muslim

  Islam är ett omfattande problemkomplex med sin medeltida samhällssyn, patriarkala kvinnosyn och förskräckande och minst sagt omoderna rättssystem. Att du som muslim är en del av detta är oavvisligt. Som muslim är dessa problem även dina. Naturligtvis kan du inte ”ta hand om terroristerna”, men att säga att allt som inte passar in i din bild av islam inte hör till islam, är oansvarigt. Jobba istället på det sätt du kan för att upplysa om dessa hemskheter bland de dina. Alla andra utanför islam gör det, det är inte mer än rätt att du också gör det. Det är ditt problem mer än oss andra sekulära. Det är din religion, inte min.

 1. mars 19th, 2022
  Trackback from : credit free
 2. mars 21st, 2022
 3. april 3rd, 2022
 4. april 5th, 2022
 5. april 6th, 2022
  Trackback from : swipe dumps with pin
 6. april 14th, 2022
  Trackback from : loreto real estate
 7. april 16th, 2022
  Trackback from : online dumps cc shop
 8. april 17th, 2022
  Trackback from : Softserved Chaturbate Tube
 9. april 20th, 2022
  Trackback from : bienes raices loreto
 10. april 30th, 2022
  Trackback from : mushroom growing kit
 11. maj 3rd, 2022
  Trackback from : 포커에이스
 12. maj 3rd, 2022
  Trackback from : 카지노사이트
 13. maj 4th, 2022
  Trackback from : cvv2 shop
 14. maj 9th, 2022
  Trackback from : Emad Zaki MD
 15. maj 11th, 2022
  Trackback from : Pgslot
 16. maj 13th, 2022
  Trackback from : Sig Sauer Guns Arms For Sale
 17. maj 13th, 2022
  Trackback from : desert eagle gun
 18. maj 17th, 2022
 19. maj 18th, 2022
  Trackback from : best dumps 101 store
 20. maj 24th, 2022
  Trackback from : 검증사이트
 21. maj 26th, 2022
  Trackback from : map search for homes
 22. juni 2nd, 2022
  Trackback from : sell my car york
 23. juni 5th, 2022
 24. juni 6th, 2022
  Trackback from : Buy Magic mushrooms Regina
 25. juni 12th, 2022
  Trackback from : winchester ammo for sale
 26. juni 20th, 2022
  Trackback from : scrape§intitle:sell home
 27. juli 2nd, 2022
 28. juli 5th, 2022
 29. juli 5th, 2022
  Trackback from : nova88
 30. juli 8th, 2022
  Trackback from : sbo
 31. juli 12th, 2022
  Trackback from : SEO Company
 32. juli 12th, 2022
  Trackback from : cvv fullz good balance
 33. juli 29th, 2022
  Trackback from : mega888
 34. augusti 3rd, 2022
  Trackback from : buy sig sauer guns online
 35. september 16th, 2022
  Trackback from : nuove magliette napoli
 36. september 16th, 2022
  Trackback from : fotball drakter
 37. september 17th, 2022
  Trackback from : ronaldo drakt barn