De politiskt korrekta kör med dubbel bokföring

En främmande världsbild har det senaste decenniet trängt in i vårt föreställningsliv och vardag, nämligen islam. Det är i första hand en religion – och som sådan värd samma respekt som andra religioner. Problemet uppstår i dess unika koppling till en teokratisk 1400-årig samhällsmodell och familjelagstiftning förverkligad i länder som t ex Iran, Somalia, Nigeria, Saudiarabien, Sudan, talibanernas Afganistan och (på förslag i) Irak – samt allehanda terroristgrupperingar som al-Qaida och Muslimska brödraskapet.

Konsekvenserna känner vi alltför väl – en groteskt otidsenlig lag (sharia) med straff som avhuggna händer för tjuvar, stening till döds för äktenskapsbrott, en stock-konservativ kvinnosyn, etc. Krav på särlagstiftning enligt sharia har också framförts i vårt land. Detta är chockerande för de flesta.

Men de som tänker rätt i det här landet bestämde sig tidigt för att betrakta islam som enbart en religion och avvisa rädslan för islamisternas spektakulära terrorhandlingar som obefogad skrämselpropaganda (”det har inget med islam att göra”). Den känsla hos många av bestörtning inför sådana fenomen som patriarkalt kvinnoförtryck med hedersmord, tvångsgiftermål och märkliga ansiktsmaskeringar, diskvalificerades därför av de rättänkande som homofobi. Klandervärda fördomar, helt enkelt.

Så istället för att diskutera detta från början främmande fenomen där man belyste och nyanserade en i vissa fall kanske överdriven ängslan – stigmatiserades de som inte tänkte rätt som homofober. Detta förvisade dem från det offentliga samtalet. Men det löste inte problemet. Tvärtom – det förvärrades. Genom att på detta sätt lägga locket på skapade de som tänkte rätt en grogrund för Sverigedemokraternas framväxt och debut som riksdagsparti.

Huvudproblemet i den infekterade debatt som detta resulterat i kan sammanfattas i frågeställningen skall en övertygelse om tolerans även innefatta intolerans? Skall en modern demokratisyn stanna innan den utmanar multikulturella värden? Skall en västerländsk moraluppfattning avskaffas till förmån för en kulturrelativism där alla värdesystem är likvärdiga?

Eller för att säga det på ett annat sätt: Skall vi i ett land som uppnått en hög grad av jämlikhet kvinnor och män emellan samtidigt acceptera ett religiöst systems djupt konservativa medeltida kvinnosyn? Det vill säga praktisera dubbel bokföring? Har ett traditionellt  stam- eller klansystem från Afrika eller Mellanöstern samma existensberättigande i Sverige som vår moderna demokratisyn?

För rättänkarna är svaret ja på alla dessa frågor. De anser inte att vi kan sätta oss till doms över urgamla traditioner, vare sig det är religiösa, sociala eller rättsliga. Även i vårt land.

Vi andra accepterar inte detta svar. Vi anser att det är befängt. Jag ville därför argumentera i saken här på Mummel i kön – men även här, i kommentarerna, bannlyses en som inte tänker rätt. Istället för argument misstänkliggörs mina motiv. Istället för sakdebatt kommer känslostormar och grumliga resonemang. Sådana som jag mobbas och placeras i skamvrån. Våra argument godkänns inte.

Istället använder man demagogi. Förutom att vi kallas för homofober och rasister(!) bemödar man sig inte att argumentera för sin sak, man ”visar sin avsky”. Och då behöver man inga argument. De tycks tänka: Varför riskera något – vi har ju ändå rätt!  Hux flux förvandlar man ett bekymmer över rättänkarnas kulturrelativism till ”näthat”, även använt av Marika Lindholm i sin kommentar till Nazifieringen av islam här på Mummel i kön:

”Kan bara inte se att ditt och andras näthat leder nån vettig stans. Undrar som Gine, vart du vill komma?” (…) ”Det rasistiska språkspelet ska inte ÅTER tillåtas forma det offentliga samtalet!”

Gemensamt för de rättänkande är att de inte låtsas förstå. En minoritet skulle aldrig lyckas med ett sådant trick, men för politiskt korrekta är det ett elegant sätt att komma undan besvärliga frågeställningar. I kommentaren till Är muslimska kvinnors rättigheter inte värda att kämpa för? görs jag av Marika Lindholm dessutom ansvarig för uppvigling:

”Dina resonemang blir för mig en enda soppa. Det jag FAKTISKT förstår (framför allt genom kommentarerna i din blogg) är att dina ord väcker och eldar på allmänt rasistiska intressen och ett numera ständigt ökande media-hypat tal om svenskar som en potentiell minoritet i det egna landet, vilket i förlängningen innebär en rasifierad, exkluderande syn på svenskhet.”

Men Mummel i kön har råkat ut för värre saker. Signaturen ”M” har i skydd av sin anonymitet tillåtit sig så grova tillmälen att några av dem var tvungna att plockas bort. Kvar står ännu några repliker som visar vilken nivå rättänkarna kan sänka sig till:

”Jag står helt på muslimernas sida. Det finns nascister inom alla samhällsgrupper, judehatare inom alla religioner. Det här är manipulativt trams och borde polisanmälas. Hitler tyckte också att han var objektiv och såg världen klart. Passa er noga, gubbar, så ni inte kommer till helvetet när ni dör… (…) Är ni helt bortom sans och förnuft? Borde anmälas, detta är helt enkelt inte acceptabelt.”

Tonen i samtalet har blivit otrevlig och utbytet ofruktbart. Sakfrågan skyms av känslor och aggressioner. Och jag har sagt det jag har haft på hjärtat i detta ämne. Det är bara att konstatera att tiden inte är mogen. Tills de som tänker rätt kommer till ett mer nyanserat synsätt ska jag skriva om andra saker.W3Counter


Twingly BlogRank

Blogg listad på Bloggtoppen.se

 1. SarkariResultcheck.com is a popular website for all jobs notifications, exam dates, admit card issue date. It helps candidates find the right govt jobs as per their eligibilty and qualifications.Ctet Exams is for teacher training, any candidates looking for teacher job in India must have a CTET certificate.SSC is the govt organisations responsible for filling up posts at different department of central and state government. Stay updated about : SSC apply online. and SSC CGL Apply Online and SSC MTS apply online and SSC GD apply online.

 2. Thank you for your shening. I am worried that I lack creative ideas. It is your enticle that makes me full of hope. Thank you. But, I have a question, can you help me? https://www.binance.com/en/register?ref=P9L9FQKY

 1. oktober 21st, 2022
  Trackback from : therapist hoboken
 2. oktober 23rd, 2022
 3. oktober 25th, 2022
 4. oktober 25th, 2022
  Trackback from : carpet cleaning st albans
 5. oktober 26th, 2022
  Trackback from : voir
 6. oktober 27th, 2022
 7. oktober 30th, 2022
  Trackback from : köpa melanotan 2
 8. november 1st, 2022
 9. november 7th, 2022
  Trackback from : conroetxhomes.com
 10. november 13th, 2022
  Trackback from : browse around this website
 11. november 13th, 2022
 12. november 14th, 2022
  Trackback from : click here to investigate
 13. november 15th, 2022
  Trackback from : Buy shrooms online usa
 14. november 19th, 2022
  Trackback from : bergen county therapy
 15. november 22nd, 2022
 16. november 25th, 2022
  Trackback from : 539研究
 17. november 28th, 2022
  Trackback from : ClearDAO
 18. november 30th, 2022
 19. november 30th, 2022
  Trackback from : OKBET Online Gambling
 20. december 7th, 2022
 21. december 13th, 2022
  Trackback from : West Fort Worth
 22. december 14th, 2022
  Trackback from : best dumps shop
 23. december 17th, 2022
 24. december 17th, 2022
  Trackback from : Mostbet
 25. december 17th, 2022
  Trackback from : Shrooms buy online
 26. december 19th, 2022
  Trackback from : Bildemontering i Kungälv
 27. december 27th, 2022
  Trackback from : Dallas Electricity Plans
 28. december 28th, 2022
  Trackback from : nerd rope edibles
 29. december 31st, 2022
 30. januari 10th, 2023
 31. januari 11th, 2023
  Trackback from : you could try this out
 32. januari 17th, 2023
  Trackback from : strategicshoppingnetwork.com
 33. januari 27th, 2023
 34. januari 28th, 2023
  Trackback from : เครดิตฟรี
 35. januari 29th, 2023
  Trackback from : green mario
 36. februari 1st, 2023
  Trackback from : Buy Firearms in USA
 37. februari 2nd, 2023
  Trackback from : Alliant Powders In Stock
 38. februari 4th, 2023
  Trackback from : Wirral logs
 39. februari 15th, 2023
  Trackback from : go to these guys
 40. februari 17th, 2023
  Trackback from : Our site
 41. februari 20th, 2023
  Trackback from : 홀덤사이트 추천
 42. mars 8th, 2023
  Trackback from : Buy Ozempic Online